Forum voor facebook pagina
Startpagina.nl Dochters op alfabet Categorieen Voor kids Luister radio Kijk TV Meer Startpagina

facebook.startpagina.nl/prikbord

Dit prikbord is vernieuwd. Discussieer verder en registreer je op het nieuwe forum: facebook.startpagina.nl/forum/

Ga naar: DiscussielijstZoeken
Antwoord op veel gestelde vragen (FAQ) over het Startpagina prikbord
1. Wat is het startpagina prikbord?
Op het prikbord kun je met elkaar discussiëren, van gedachten wisselen en oproepen plaatsen over het onderwerp van een dochterpagina. Een overzicht van alle prikborden vind je bij http://www.startpagina.nl/prikbord/.

2. Hoe moet ik de berichten lezen?
Een prikbord bestaat uit vier kolommen:
- onderwerpen (korte omschrijving van het bericht)
- het aantal reacties dat een bericht heeft ontvangen
- Gestart door (wie heeft dat bericht geplaatst)
- Datum (wanneer is het bericht geplaatst). Bij een ingeklapt prikbord wordt dit aangegeven als ‘Laatste’. Bij een uitgeklapt prikbord staat er ‘Gepost’.

Klik op het onderwerp als je het hele bericht wilt lezen. Je kunt de gehele discussie lezen op datum of op discussievolgorde.
Voorbeeld

3. Hoe kan ik reageren op een berichtje?
Als je een bericht hebt geopend, kun je naar beneden scrollen waar je een reactie kan plaatsen.

Vul hier je naam en e-mailadres in en typ je reactie in het grote witte tekstvak. Controleer eventueel hoe je bericht er uit ziet door op de knop ‘Bekijken’ te drukken. Om het bericht te plaatsen druk je op de knop "Bericht posten" waarna jouw reactie voor iedereen zichtbaar is.

4. Log in: voor extra mogelijkheden
Indien je actief wilt deelnemen aan het prikbord raden we je aan om in te loggen. Hierdoor heb je meer mogelijkheden:
• Je ziet welke berichten ‘nieuw’ geplaatst zijn
• Je kunt je bericht aanpassen nadat je deze geplaatst hebt
• Je kunt je posting voorzien van een uitgebreide handtekening (inclusief link of plaatje)
• Je kunt priveberichten versturen naar andere gebruikers
• Je kan de de beheerder helpen door ongewenste, bijvoorbeeld SPAM, berichten te rapporteren

Inloggen doe je door in de bovenbalk op inloggen te klikken. Sommige prikborden zijn alleen toegankelijk voor geregistreerde gebruikers. Dus daar kan je alleen posten als je een login hebt.
Login

Voor de gegevens die je hier invult geldt dat Startpagina BV noch de beheerder van het prikbord deze gegevens doorgeeft aan derden, tenzij Startpagina BV en/of de beheerder daar op wettelijke grond toe worden verplicht.

Heb je problemen met inloggen? Mail dan naar webmaster@prikpagina.nl

5. Wat kan ik doen met mijn profiel?
Doordat je bent ingelogd kun je ook gebruik maken van mijn profiel
Mijn Profiel

Met mijn profiel kun je je huidige profiel bekijken en aanpassen. Ook kun je hier persoongegevens wijzigen, zoals je e-mailadres. Hier vind je ook instellingen zoals het volgen van de discussie. Wil jij een notificatie als er een nieuwe reacties is? Of wil je standaard een handtekening toevoegen aan je eigen berichten? Dit kun je regelen bij de optie ‘instellingen aanpassen’

6. Handige tools
Met het opmaakpallet kun je diverse tools gebruiken om je bericht op te maken. Zo kun je kiezen uit verschillende smileys en gemakkelijke plaatjes en video’s invoegen.
Tools

Huisregels & misbruik
1. Aan welke regels moet ik me houden?
De prikborden van Startpagina zijn bedoeld om met elkaar te praten of te discussiëren over een bepaald onderwerp. Daarbij moet iedereen aan het woord kunnen komen en met respect behandeld worden. Omdat niet iedereen met zo’n algemene regel overweg kan, hebben we een aparte lijst met huisregels opgesteld:

Klik hier voor de huisregels

2. Wat gebeurt er als ik me niet aan de regels houd?
Behalve dat je je bij de andere bezoekers niet echt populair maakt, loop je ook het risico dat jouw berichten worden gewijzigd of zelfs worden verwijderd.

Als je je blijft misdragen zal de beheerder je op de zwarte lijst plaatsen, wat inhoudt dat je geen berichten meer kunt plaatsen. In sommige gevallen wordt zelfs contact opgenomen met je provider wat kan leiden tot het afsluiten van je internet-account.

In geval van strafbare feiten (bijvoorbeeld het plaatsen van links naar kinderporno of het aanzetten tot een misdrijf of discriminatie) wordt aangifte bij de politie gedaan.

3. Iemand anders misdraagt zich. Wat kan ik doen?
Soms is een bericht bewust provocerend en dus bedoeld om reacties uit te lokken. In zo'n geval is het verstandig om niet te reageren.

Bedenk ook dat elk prikbord een eigen beheerder heeft. Die beheerder zal het bericht waarschijnlijk vanzelf wel verwijderen of wijzigen. En heel af en toe helpt het om iemand aan te spreken op zijn of haar gedrag.

Als een bericht een commerciële of kwetsende inhoud heeft, kun je zelf meehelpen het prikbord netjes te houden door te klikken op de link ‘Bericht rapporteren’. De beheerder ontvangt hiervan een bericht en zal de melding zo snel als mogelijk beoordelen en eventueel een corrigerende actie ondernemen. Deze mogelijkheid is er alleen als je je geregistreerd hebt en dus een login gebruikt op het prikbord.

Disclaimer
Berichten op dit prikbord vertegenwoordigen de mening van de afzender. Dat een bericht op het prikbord staat, wil dan ook niet zeggen dat de inhoud ervan de mening vertegenwoordigt en/of de instemming heeft van Startpagina BV en/of de beheerder van dit prikbord.

Startpagina BV noch de beheerder van dit prikbord kan op op welke wijze ook aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste berichten. Startpagina BV en de beheerder van dit prikbord behouden zich het recht voor om gebruikers zonder opgaaf van redenen te weigeren op het prikbord of om berichten te wijzigen of te verwijderen.

Je e-mailadres is enkel zichtbaar voor de moderator en de beheerder van het prikbord, dus niet voor de bezoekers van het prikbord. Startpagina BV noch de beheerder van het prikbord waar je een bericht plaatste zal jouw e-mailadres doorgeven aan derden, tenzij Startpagina BV en/of de beheerder daar op wettelijke grond toe worden verplicht.
 
Privacy- en cookiebeleid - Copyright - Disclaimer - Alle dochters - Dochters per categorie - Forum en chatregels - Contact
© 1998-2011 Startpagina B.V. - facebook.startpagina.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep